Водич за последниот од нас 2

Последниот од нас 2

Последниот од нас 2 е многу неодамнешна игра, што неодамна беше официјално лансиран. Иако станува збор за наслов што со нетрпение го чекаа корисниците ширум светот. Веројатно е дека многумина од вас веќе започнале да ја играат оваа нова титула во франшизата, бидејќи чекањето за многумина е долго.

Времетраењето на играта се движи од околу 25 до 30 часа вкупно. Тогаш ве оставаме со целосен водич за Последниот од нас 2. Значи, ако сте почнале да ја играте, ќе можете да го извлечете максимумот од оваа игра и да го знаете најдобриот начин за движење во неа.

Поглавја Последниот од нас 2

Последниот од нас 2

Во оваа нова рата, Приказната на Ели започнува во ексон. Иако играта ќе не однесе далеку подалеку од ова место, нешто што се прави преку разни епизоди, вкупно девет. Секое од поглавјата е поделено на низа делови, така што оваа поделба станува нешто посложена. Иако е добро да се знае кои поглавја постојат, за да го знаеме ритамот што го играме кога играме:

 • Пролог и поглавје 1 во acksексон: Авантурата започнува тука. Ни е даден краток вовед во приказната и потоа започнуваме да го подготвуваме ликот, учејќи ги првите вештини што ги имаме на располагање за него.
 • Поглавје 2 (Сиетл ден 1): Во овој случај пристигнуваме во Сиетл, каде што Ели има јасна цел, иако има малку траги, па затоа ќе се движиме малку по малку за да ги добиеме.
 • Сиетл, ден 2 (Поглавје 3): Наидовме на првите проблеми што ќе се обидат да нè спречат да ја завршиме мисијата.
 • Поглавје 4: Сиетл, ден 3: Сега имаме индиции, кои ќе ни помогнат да ја завршиме мисијата што се чекаше во Сиетл.
 • Глава 5: Паркот: Се соочуваме со мал заобиколен пат, што ќе ни овозможи да запознаеме некој многу интересен.
 • Сиетл, ден 1 (Поглавје 6): Епизода каде почнуваме да гледаме дека ништо не е како што изгледа.
 • Поглавје 7: Сиетл, ден 2: Во оваа епизода учиме повеќе за речениот свет, што е добра подготовка.
 • Поглавје 8: Сиетл, ден 3: Неочекуван исход до кој дојдовме по низа настани, исто така неочекуван.
 • Санта Барбара (Поглавје 9): Имаме една мисија да ја завршиме ако сакаме да можеме да ја завршиме играта.

Оружје

Последното од нас 2 оружје

Оружјето е аспект од огромно значење во Последниот од нас 2. Затоа, мора да знаете многу аспекти за нив, за да можеме да бидеме подготвени кога играме. Постојат некои оружја што ги добиваме на задолжителна основа, но ние ќе треба да бараме многу други во текот на патувањето што го преземаме во играта.

 • Полуавтоматски пиштол- Заеднички и основен пиштол, кој го имаме од почеток во „Последниот од нас 2“.
 • Промешајте- Многу моќно и смртоносно оружје, иако бавно се полни.
 • Пушка со акција- Моќна ловечка пушка со која се соборуваат цели со еден истрел.
 • Ловџиска пушка: Моќно оружје што го уништува секој непријател.
 • Арх: Тивко е и многу смртоносно, покрај тоа, постојат случаи во кои можеме да ги вратиме неговите стрели.
 • Самострел: Ловечко оружје кое е смртоносно и исто така овозможува често да се вадат стрели.
 • Замолчен автомат: Многу брзо и тивко. Никој нема да забележи дека сте го користеле.
 • Ловџиска пушка со две цевки: Моќно и лесно рачно оружје.
 • Пламенер: Многу смртоносен и брз начин да ги завршиме непријателите во Последниот од нас 2.
 • Воен пиштол: Едно од најпрецизните оружја што можеме да ги најдеме.
 • Ловечки пиштол: Пополнува само еден куршум, но тој е моќен и доволен за да ги собори непријателите.
 • Револвер 38: Тоа е слабо оружје, но во некои случаи може да биде корисно.
 • Исечени: Има два топа, кои ќе убијат секој непријател.

Како да го надградите оружјето

Скоро целото оружје што го имаме во „Последниот од нас 2“ поддржува подобрувања, што дава многу можности, бидејќи има оружје што можеме да го направиме, што ќе биде поефективно и погубно на овој начин. Значи, за корисниците во играта е нешто што треба да се земе предвид, со цел да имаат подобро оружје, кое секогаш ќе ни помогне.

Со цел да ги примените овие надградби или прилагодувања на оружје, мора да најдеме и да одиме на работна маса. За жал, нема премногу расфрлани низ целата игра, па затоа мора да ги најдеме за да ги искористиме. Секое оружје има голем број на различни надградби, така што нема што да примениме универзално.

Покрај тоа, мора да имаме предвид дека секое подобрување што сакаме да го додадеме на оружјето во „Последниот од нас 2“ ќе нè чини одредени делови, потребни се делови за да може да се воведе тоа подобрување. Деловите може да се добијат како други ресурси во играта, бидејќи ги наоѓаме на места како што се работилници или депонии, иако тие всушност можат да одат каде било.

Како да најдете уметнички табли во „Последниот од нас“ 2

Последен од нас 2 табла со уметност

Во сите поглавја на Последниот од нас 2 ајде да најдеме работна маса, барем еден. Значи, во случај да сакаме да подобриме некое од нашите оружја, не треба да имаме проблеми за тоа. Она што треба да го направиме е да ја лоцираме речената работна маса, нешто што не е секогаш лесно. За среќа, можеме да ги најдеме на овие локации:

 • Џексон: Работна маса во книжарницата.
 • Ден 1 на Сиетл:
  • Петта авенија во Центро.
  • Работилница и теретана на бензинска пумпа на ридот Капитол.
  • Просторија за алати во тунелите.
 • Ден 2 на Сиетл:
  • Роземонт и гаража во Хилкрест.
  • Затворена зграда и аптека во Серафитас.
 • Ден 3 на Сиетл:
  • Центар за конвенции и продавница на аквариум Камино ал.
  • Река и рекреација во поплавениот град.
 • Санта Барбара:
  • Двор во Инланд.
  • Работилница за патио во Ел Комплехо.

Колекционерски предмети

Во „Последниот од нас 2“ наоѓаме повеќе од 280 колекции. Огромна сума, како што можете да замислите. Постојат неколку различни типови, кои е добро да се знаат, да имаат барем низа категории во нашата глава, со кои ќе работиме кога бараме или наоѓаме некој од овие предмети во играта.

 • Артефакти: документи, писма, необични предмети воопшто.
 • Колекционерски картички- Специјална палуба ликови од стрипови.
 • Записи во весник: Колекцијата на записи во дневникот на Ели.
 • Работни маси: Тие ја означуваат локацијата на местата каде што можете да го подобрите вашето оружје.
 • Монети: Монети од различни држави.
 • Сефови: сефови со ресурси и други вредни предмети.
 • Прирачници за обука: Ова се книги што ви требаат за да отклучите нови вештини.

Вештини

Последниот од нас 2 вештини

Во последниот од нас 2 наоѓаме некаков посебен систем на вештини. Бидејќи станува збор за систем на дрвја за вештини, каде што ќе можеме да отклучиме подобрувања во режимот на слушање или изработка на предмети, на пример. Постојат доста вештини што можеме да ги користиме и кои секако можеме да ги отклучиме во играта, па затоа е погодно да ги знаеме сите:

 • Вештини за преживување- Основни вештини за преживување во сурови средини.
 • Вештини за производство: ќе ви овозможи да изработувате нови или подобрени ставки.
 • Стелт вештини: дозволете да останете незабележани кога ги елиминирате непријателите.
 • Прецизни вештини: подобрете го ракувањето со оружје и со тоа трошете помалку куршуми при пукање.
 • Експлозивни вештини: Научете да користите бомби, што може да нè спаси многу пати.
 • Од тактиката на теренот: Овие вештини помагаат да се подобрат вештините за преживување и на тој начин да преживеат во повеќе видови ситуации.
 • Вештини за црно работење: Ви овозможува да останете незабележани во која било околина.
 • Борбени вештини во блиски четвртини: Борбата кога оружјето не работи понекогаш ќе нè спаси.
 • Од огнено оружје: Тие ќе ви овозможат да извлечете максимум од огнено оружје.
 • Вештини за оружје: Тие ви дозволуваат да создавате специјални предмети благодарение на наученото со пушки и пиштоли.

Непријатели во последниот од нас 2

Последниот од нас 2 крал на стаорец

Среќаваме голем број непријатели во „Последниот од нас 2“. Во оваа смисла постои добра разновидност во играта, што е прилично непријателски расположено кон посетителите, затоа мора да бидеме внимателни во секое време. Покрај тоа, секој непријател се однесува на различен начин, што е детал што ќе ги комплицира работите кога играме и тоа е нешто што треба да го имаме предвид, да знаеме како правилно да се соочуваме со нив.

 • Тркач: Тоа е основен непријател, како зомби, иако тие се движат побрзо.
 • Кликнувач: Ова е најпрепознатливиот непријател во играта. Тие се издвојуваат по тоа што се слепи, иако се многу смртоносни.
 • Сталкер: заразен кој е на половина пат меѓу тркач и крцкав. Тие имаат тенденција да заседа при напад, па затоа мора да бидеме свесни за тоа.
 • Лобос: една од групите преживеани кои се собираат по должината и ширината на Соединетите држави.
 • Лузни / серафити: Тоа е секта која живее во природата.
 • Дива Серафита: Импозантна маса на мускули што ќе ја исполниме неколку пати на нашиот пат во играта.
 • Потечени: Тоа е една од последните фази на заразениот, многу опасна. Тие се слепи, но имаат добар слух и ако ве фати, вие веднаш ќе умрете.
 • Несигурен: Поопасен од надуениот, тој е исто така слеп и со добар слух, покрај тоа, има способност да лансира експлозивни проектили и е многу отпорен на напади. Кога ќе умрат, тие експлодираат, па затоа е добро да се држите настрана за да избегнете оштетување.
 • Крал на стаорец: Силно чудовиште, најдобро соочено на отворено поле. Тоа е како надуеност и демнат во едно, така што ќе мора да го убиете во фази, бидејќи едниот дел се одделува.

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*

 1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.